Misija i vizija

Misija

Misijom Aluminija d.d. Mostar, kao proizvođača vrhunskoga primarnoga aluminija, jest ostati u samomu svjetskom vrhu u kakvoći razvitka i proizvodnje sirovih i pečenih anoda te primarnoga aluminija i aluminijskih proizvoda (trupaca, blokova, malih ingota i žice) od čistoga aluminija i aluminijskih legura, koje traže renomirani kupci sa svih kontinenata.

Našom je misijom biti i ostati pokretačem razvitka ukupnoga podneblja, stalno se potvrđivati kao najugledniji proizvođač i kao jedan od najzdravijih kolektiva na ozemlju jugoistočne Europe, uza najbolji postignuti omjer ponuđene kakvoće i dobivene vrijednosti.

Aluminij, koji je odavna iskoračio u vrijednosti i stvarnost Europske unije, u životnu i djelatnu filozofiju razvijene zapadnoeuropske uljudbe, misiju ostvaruje stalnim osuvremenjivanjem i nadgradnjom proizvodnoga sustava odnosno uporabom najsuvremenijih tehnologija, uvijek zadovoljavajući prestižne europske i svjetske odredbe kakvoće, sigurnosti djelatnika i čovjekove životne sredine, usavršavajući pritom naš svjetski znan imidž društveno izrazito odgovorne tvrtke koja ispunjava potrebe i očekivanja tržišta, naše društvene zajednice, zaposlenika i dioničara.

Vizija

Vizijom Hercegovačkoga diva jest do krajnjih mogućnosti razvijati zasluženi predznak nositelja gospodarskoga, ali i ukupnoga razvitka, kako na području svoje djelatnosti, tako i u smislu konstruktivnoga čimbenika ukupnoga razvitka društvene zajednice.

Našom je vizijom smanjenje državnoga izvoza sirovine i razvitak domaćega tržišta, otvaranjem prerađivačkih pogona, što vodi razvitku prerađivačke djelatnosti i novim zapošljavanjima koji jamče sigurnost i blagostanje. Aluminijeva je nenadmašiva prednosti posjedovanje vrhunske sirovine koju može pustiti u preradu s potpunim izostankom troškova prijevoza.

Aluminij će nastaviti biti poticateljem izobrazbe mladih, tvorcem novih zamisli i suvremenih rješenja, pokretačem i nositeljem razvitka, ali želi biti poštovan i od strane tijela vlasti kada se razmatra njegove poticaje i projekte, njegovu viziju gospodarske i ine budućnosti.

aluminij.ba