Gadžić poručio: Aluminij više nije na koljenima, Aluminij je div koji se uspravlja!

Aluminij Mostar

U društvu visokih uzvanika sa svih razina vlasti u BiH, predvođenih hrvatskim članom Predsjedništva BiH, predsjednikom HNS-a BiH i HDZ-a BiH dr. Draganom Čovićem, Aluminij d.d. Mostar obilježio je danas jubilarni 20. rođendan, odnosno 20. obljetnicu poslijeratne obnove rada.

Direktor Društva Mario Gadžić obratio se okupljenim predstavnicima politike i vlasti, predsjedniku i članovima Nadzornoga odbora Aluminija, članovima diplomatskoga zbora, čelnim ljudima glavnih partnerskih poduzeća Aluminija, i uopće uglednicima iz gospodarskoga, kulturnog i znanstvenog života. Popraćen pljeskom odobravanja, prenio je poruku punu opreznoga optimizma, obznanivši kako je mostarska tvornica prva dva mjeseca tekuće godine završila s malenom, ali itekako značajnom dobiti koja svjedoči ispravnost smjera kojim se kreću Uprava kojoj je na čelu, zajedno sa svakim pojedinim djelatnikom.

- Sve što je vezano za Aluminij potpada pod zakon velikih brojki i sve što se ovdje događa, događa se u divovskim proporcijama. Te bremenite 1997. trebalo je imati i hrabrosti i vizije podići ovoga hercegovačkog hranitelja iz ratnoga uništenja, ali i lani je trebalo imati i hrabrosti i vizije povući ga sa samoga ruba ponora. Aluminij je u samoj završnici 2016. napravio iskorak s pozicije izglasavanja stečaja i nepovratnoga uništenja, do pozicije polaganoga, ali sigurnoga oporavka. U snažnomu zamahu provodimo cjelovito restrukturiranje i prvi pokazatelji ohrabrujućom su potvrdom ispravnoga smjera naše plovidbe, kako našim vlasnicima i predstavnicima vlasti, tako i svakomu našem poslovnom partneru, banci i vjerovniku, ukratko svakomu našem prijatelju koji nam je pružio razumijevanje i potporu, bez kojih ne bismo imali šansu uskočiti u ovaj zahtjevni okršaj s katastrofom koja nam se bila nadvila nad glavama. Aluminij više nije na koljenima, nego je div koji se uspravlja – hrabro je istupio prvi čovjek Hercegovačkoga diva, podigavši zdravicu i za svoj tim koji je, istaknuo je, prihvatio stati pred izazov života.

- Duboko sam zahvalan svima Vama, visokim političkim dužnosnicima, našemu NO-u, diplomatima, partnerima …. Svi smo mi Aluminij! Naša međusobna potpora, zbog koje i jesmo tu, ključna je u zajedničkomu osiguranju ekonomskoga procvata ove države kojoj je Aluminij bio i ostao najvećim izvoznikom i istinskim motorom pokretačem stvaranja novih vrijednosti – dodao je Gadžić.

Nakon današnje svečanosti, s više od stotinu okupljenih uglednika, među kojima su bili i predsjednik Federacije BiH, zamjenici i savjetnici ministara s državne i federalne razine vlasti, predsjednik Vlade HNŽ-a, mostarski gradski poglavar, direktori obaju elektroprivreda u FBiH, direktor Elektroprijenosa, direktori najvećih komercijalnih banaka u BiH, direktori i članovi uprava gotovo svih metaloprerađivačkih tvornica u BiH i brojni drugi, večeras u 21 sat slijedi gala-večer u Galeriji Aluminij. Riječ je o otvorenju izložbe vrhunskih umjetnina, nazvane 50 za 20, kojom Aluminij nesebično daruje zajednicu iz koje je potekao, slaveći sa svim žiteljima Mostara, Hercegovine i cjelokupne BiH.

Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Korporativne komunikacije