Hrvatski premijer, na čelu visokoga državnog izaslanstva RH, posjetio Aluminij

Aluminij Mostar

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić, u pratnji višečlanoga izaslanstva RH na najvišoj razini, posjetili su Aluminij d.d. Mostar, gdje su im domaćinima bili hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, direktor Aluminija Mario Gadžić sa svojim najbližim suradnicima i predsjednik Nadzornoga odbora Društva Dalibor Miloš.

Posjet Aluminiju bio je prethodnicom svečanosti otvorenja Međunarodnoga sajma gospodarstva Mostar 2017. godine, a kojega je, kao predstavnik zemlje partnera, otvorio upravo prvi čovjek hrvatske vlade. Podsjećamo, Vlada RH u Aluminiju posjeduje 12% vlasničkoga udjela i stoga je jako zainteresirana za trenutačno stanje, kao i za strateške planove, odnosno viziju budućnosti Hercegovačkoga diva.

Istaknuvši važnost Aluminija za stabilnost cjelokupne BiH, predsjednik Čović pomno se osvrnuo na posljednje pozitivne pokazatelje u poslovanju Aluminija. Podržavši smjer djelovanja tvorničke uprave, Čović je pozvao predsjednika Plenkovića na zajedničko stvaranje političkih osnova za razvitak još tješnje suradnje Aluminija s hrvatskim gospodarskim subjektima, ali i na snaženje ukupnih gospodarskih sveza dvaju zemalja. Direktor i predsjednik NO-a Aluminija izvijestili su predsjednika Plenkovića o posljednjemu polugodišnjem razdoblju, u kojemu je Aluminij izvučen s ruba stečaja i u kojemu je osiguran njegov oporavak, da bi ga potom upoznali i s ključnim srednjoročnim i dugoročnim planovima, koji bi sutra mogli uključiti niz gospodarskih subjekata iz RH, a na dobrobit razvitka i rasta obaju gospodarstava.

Ponovivši kako je Hrvatska osobitim prijateljem Bosne i Hercegovine, poglavito njezina euroatlantskoga puta, Plenković je izrazio radost zbog oporavka Aluminija, kao tvornice koja prednjači u povezivanju BiH sa svijetom, ali i generira nove razvojne projekte i osigurava budućnost s novim radnim mjestima, u čemu RH prepoznaje mogućnosti svojega aktivnijeg uključenja.

Hrvatski je premijer pozvao čelnike Aluminija na izravnu komunikaciji s resornim ministrima u njegovoj vladi, o projektima u kojima se otvara mogućnost potpore i partnerstva RH ili tvrtki iz RH u daljnjim etapama razvitka Aluminija, koji hrvatska vlada prepoznaje kao strateški kapital.

Otvorivši Sajam, Plenković se za govornicom i javno osvrnuo na vrijednost i na potencijal Aluminija, obišavši potom i tvornički sajamski štand, kojega je posjetio i predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Korporativne komunikacije