Za medije

Želite izvješćivati o Aluminiju? Rado ćemo Vam pomoći:

 

Darko Juka,

direktor Odjela korporativnih komunikacija i marketinga

E. pr.dep [at] aluminij.ba

T. +387 36 375 457

F. +387 36 375 385

 

Sukladno Aluminijevim odredbama o komunikaciji s javnošću, sva traženja novinara i drugih predstavnika tiskovnih, radijskih, televizijskih i elektroničkih medija, za bilo kakovim kontaktima s članovima Uprave ili s drugim djelatnicima Aluminija, bez obzira na to je li riječ o zahtjevima za izjavom ili za organiziranjem sastanka/posjeta odnosno o marketinško-sponzorskim ponudama, moraju biti upućena isključivo Odjelu korporativnih komunikacija i marketinga. Ti dopisi moraju imati točno pojašnjenu svrhu odnosno predmet zanimanja. Ukoliko su upućeni putem elektroničke pošte, moraju imati službeno zaglavlje i drugo znakovlje kuće u čije se ime kontaktira Aluminij, dok oni dopisi koji pristižu poštanskim putem moraju biti ispisani na službenomu memorandumu, uredno potpisani i ovjereni. Drukčiji ne će biti razmatrani.

Odjel korporativnih komunikacija i marketinga dostupan je novinarima i ostaloj javnosti tijekom uredovnoga vremena (svakim djelatnim danom, u razdoblju od 7 do 15 sati) i na svaki će postavljeni upit, u najkraćemu mogućem roku, biti odgovoreno. Korporativne komunikacije nastoje pravodobno i objektivno izvješćivati javnost o svim bitnim događanjima u svezi s radom mostarske tvornice, očekujući puno razumijevanje za suzdržanost u onomu što je pod obveznom zaštitom, kao poslovna tajna.

Organiziranje posjeta

Novinari i drugi djelatnici medija koji dogovore posjet Tvornici, djelatnicima Službe osiguranja na glavnomu ulazu trebaju predočiti valjanu iskaznicu medijske kuće, pokazati cjelokupnu opremu koju unose unutar tvorničkoga kruga, u kojemu je ograničeno kretanje, a korištenje osobnih vozila moguće samo s posebnim odobrenjem. Posjetitelji moraju biti propisno odjeveni, ulazak u kratkim hlačama, papučama i majicama bez rukava nije moguć, a za fotografiranje i snimanje tvorničkoga kruga nužno je dobiti odobrenje Odjela korporativnih komunikacija i marketinga.

Uvjeti korištenja građe

Korištenje sadržaja sa službene Aluminijeve stranice (tekstova, fotografija, zvučnih i/ili video zapisa i druge građe) dostupno je cjelokupnoj javnosti. No, preuzimanjem te građe, korisnik se obvezuje kako ničim ne će izmijeniti značenje i vjerodostojnost poruke preuzetoga sadržaja, te kako će navesti Aluminij kao izvor, pošto je cjelokupna građa s mrežne stranice www.aluminij.ba službenim stajalištem Aluminija d.d. Mostar. Posebno treba voditi račun o tomu kako je pobrojanu građu moguće koristiti samo u izvještajne svrhe, dok je komercijalna uporaba moguća isključivo uz prethodnu pisanu suglasnost Odjela korporativnih komunikacija i marketinga.

Privatnost i odgovornost

Aluminij će uvijek poštivati i štititi privatnost posjetitelja našoj mrežnoj stranici, a ograđuje se od odgovornosti za sadržaj na izvanjskim mrežnim stranicama, na koje vode poveznice s naše službene stranice.