Znakovlje Aluminija

Aluminij Mostar

Zaštitni, i u svijetu prepoznatljiv logotip Aluminija jest trokut koji je znamenom naše osnovne djelatnosti, stiliziran u obliku početnoga slova naziva poduzeća.

Neprekidnom linijom, bojom i mekoćom stvara oris ingota, ostavlja dojam postojanosti i čini zaokruženu cjelinu. Linija ne zatvara trokut, već ga otvara i odašilje poruku stalnoga razvitka tehnologije i širenja djelatnosti.

Aluminij Mostar

Također, s osobitim ponosom, ističemo i jedinstven logotip Galerije Aluminij, kojega umjetnički potpisuje pokojni Miroslav Šutej, jedan od najistaknutijih hrvatskih slikara i grafičara, koji je iza sebe, između ostaloga, ostavio i časni rad na oblikovanju hrvatskih državnoga grba, zastave i papirnatih izdanja novčanica kuna.

Radeći logotip Galerije Aluminij, jednostavnim spajanjem elemenata (postojeći znak tvornice Aluminij, istostranični trokut koji poput piramide simbolizira stabilnost i uzvišenost te uvođenje inicijala Galerije u rimskoj kapitali), postigao je dojam jasnoga, elegantnoga i promišljenoga znaka. U oblikovanju nije koristio pomodna dizajn rješenja, što samo doprinosi dugotrajnosti i bezvremenosti njegove zamisli.

Inače, sve smo svoje znakovlje, obilježja, logotipe i druge vizualne konstante i promidžbenu građu utanačili i zaštitili izradbom Knjige grafičkih standarda Aluminija u kojoj je propisan ukupan vizualni identitet naše tvornice, počevši od osnovnoga logotipa i znaka Aluminija, preko poslovnih pisama, memoranduma, posjetnica i reklamne građe, do načina obilježavanja tvorničkih zastava, vozila, smjerokaza, zdanja i sličnoga.

aluminij.ba
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar